"Un niño siempre puede enseñar tres cosas a un adulto: a ponerse contento sin motivo, a estar siempre ocupado con algo y a saber exigir con todas sus fuerzas aquello que desea." Paulo Coelho.

lunes, 14 de mayo de 2012

Contracte de pràctiques i pla de millora

Reflexió sobre el meu contracte de pràctiques:

Contracte d'aprenentatge de pràctiques:

Jo Danae Martínez en el dia d’avui, després de realitzar les activitats d’anàlisis de les competències personals i de l’escola on inicio les practiques detecto que:

Necessito millorar en alguns aspectes relacionats amb les competencies següents:

- Crear situacions d'aprenentatge.
- Gestionar la progressió de l'aprenentatge.
- Participar en la gestió de l'escola.

Em proposo els objectius:

- Elaborar propostes per als infants.
- Elaborar material per als infants.
- Analitzar tot el meu procés durant les pràctiques.
- Aplicar la teoria educativa a les pràctiques.

Per aconseguir-ho, intentaré fer-ho tot de manera autònoma, i en cas de necessitar ajuda, la demanaré a la meva tutora de pràctiques del centre.

Aquest va ser el contracte de practiques que vaig fer només començar !!!!!!!!!!!!!!!!


El meu pla de millora:

L’escoleta de Vila està distribuïda en diferents espais; un rebedor, un zona per a la direcció del centre, un pati exterior, una zona d’usos múltiples (que utilitzen per a fer psicomotricitat, menjar, i veure pel·lícules), una cuina, banys per als educadors, i una saleta per a deixar els objectes personals. A part de totes aquestes estàncies, l'escoleta compta amb un aula per als bebès, altra per al grup dels infants petits (1-2 anys), i altra per al grup dels grossos (2-3 anys). Dins de cadascuna d’aquestes aules hi ha els respectius banys, adaptats als infants, i una saleta per a canviar-los i per a que els infants guardin les seves coses. A l’aula dels grossos podem trobar tres racons; el de les disfresses, el dels contes, i el de la caseta. A l’aula dels petits trobem més racons; el de les disfresses, el racó del buff, del joc, i del llenguatge.
L’escoleta compta amb un altre racó que no es troba a cap aula d’infants. Es tracta del racó de la llum. Aquest, està situat a un bany que no s’utilitza al costat de la cuina. 
El que es vol aconseguir, és la creació d’un racó de música per a que gaudeixin d’ell tots els infants del centre. Aquest projecte es vol dur a terme ja que l’escoleta no compta amb cap racó musical, encara que si tenen ràdios amb les quals escolten música de tant en tant. La música pot ser un vehicle per al desenvolupament integral de l’infant, i mitjançant aquesta, podem treballar molts aspectes de les àrees cognitives, socials, emocionals, afectives, motores, i del llenguatge, dels infants. Podem dir, que la música, entre d’altres coses, augmenta la capacitat de memòria, atenció i concentració dels infants. És una manera d’expressar-se, que estimula la creativitat i la imaginació de l’infant, que introdueix als infants als sons i significats de les paraules i millora l’aprenentatge.
En resum, estimula desenvolupament integral de l’infant, actuant sobre totes les àrees del desenvolupament.
Aquest racó s’ha pensat que es podria realitzar al rebedor de l’escoleta. Aquest espai és una zona de trobada entre famílies i infants, i podria ser molt interessant situar-lo en aquella zona. A més a més, l’escoleta no compta amb més espai lliure a les aules, ja que si fiquéssim aquest racó dins d’algun aula d’infants, quedarien molt carregades i els llevaríem espai per a moure’s. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario